Üzleti tippek
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Új útmutatót adott ki a NAV az áfalevonáshoz

24.hu
24.hu

2017. 08. 03. 15:20

Korábban a témában:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön 3012/2017. számon új útmutatót adott ki az áthárított forgalmi adóra vonatkozó levonási jog érvényesítéséről és annak adóhatósági ellenőrzése során figyelembe vett szempontokról, amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztettek.

A 17 oldalas tájékoztatóban ismertetik az áfalevonási jog feltételeit, a számla módosításának szabályait, tisztázzák, hogy mit ellenőriznek, hogy mikor fogadják el a számlában feltüntetett gazdasági eseményt valósnak, hogy mit értenek előzetesen felszámított adót áthárító adóalanyon, és azt is ismertetik, mikor vélelmezik, hogy a számlabefogadó adókijátszás részese.

Az új szabályok péntektől érvényesek, de csak csütörtökön tették ki a honlapra. (A dokumentum kelte augusztus elsejei, és három munkanap után lép érvénybe.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.