Üzleti tippek

Az Invitech Solutions is szerepet vállal az 5G koalícióban

Elsőre talán meglepő, hogy egy alapvetően vezetékes technológiában jelen lévő infokommunikációs megoldásszállító cég alapító tagként vállal szerepet a nemrégiben megalakult 5G koalíció munkájában. A társaság kompetenciái és infrastrukturális adottságai azonban nagyban hozzájárulhatnak a technológia széles körű hazai elterjedéséhez.

Az 5G messze több mint egy mobil távközlési platform. A megoldás új típusú üzleti modellt, a számos résztvevő szolgáltató minőségileg új együttműködését is igényli. Az egymásra épülő távközlési és informatikai szolgáltatások konvergenciája, az egyéni és az üzleti felhasználók körében zajló digitalizáció, az IoT (Dolgok Internete) megoldások térnyerése minőségileg új lehetőségeket jelentenek a felhasználóknak.

Az adat- és sávszélesség igénynövekedés nemcsak a szolgáltatói, hanem az úgynevezett felhordó hálózatokat is komoly kihívás elé állítja.

Az Invitech Solutions optikai hálózata lehet az egyik meghatározó elem a látványosan növekvő forgalom kiszolgálásában. A társaság adatközponti infrastruktúrája pedig a komoly technológiai előrelépést jelentő 5G rendszer-architektúra fontos eleme lehet. A vállalat emellett olyan komplex informatikai megoldásokat is nyújt, amelyek elterjedésében az 5G új lehetőségeket jelenthet.

A megvalósításban résztvevők az 5G értéklánc minden elemére kiterjedő korszerű infrastruktúrát és kompetenciákat kell, hogy biztosítsanak, annak érdekében, hogy Magyarország az 5G forradalom meghatározó szereplője legyen. A társaság kész a rendelkezésére álló infrastruktúrát és tudást mozgósítani, és mind műszaki, mind üzleti téren aktívan hozzá kíván járulni a sikeres megvalósításhoz. Ennek első lépéseként a cég – alapító tagként – intenzív szerepet kíván betölteni a nemrégiben létrejött 5G koalíció munkájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik