Üzleti tippek
Which direction?

Kiszervezés okosan – Ezekre figyeljen

24.hu
24.hu

2017. 06. 21. 17:09

Egyre több cég dönt úgy, hogy akár az alaptevékenységet támogató kulcsinformatikát is kiszervezi.
Korábban a témában:

A Deloitte tavalyi felmérése szerint a cégek 35 százaléka már úgy tekint a kiszervezésre, mint az innováció forrására. Nemcsak költségmegtakarítást kívánnak elérni, hanem olyan erőforrásokat, know-how-t, technológiákat akarnak igénybe venni egy külső vállalattól, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy később új termékekkel, szolgáltatásokkal állhassanak elő.

Az Outsourcing Institute összegyűjtötte azokat az előnyöket, amelyekre egy cég a kiszervezéssel tehet szert. További tippekért kattintson ide!

  • Csökkentheti és kontrollálhatja működési- és bérköltségeit.
  • Javíthat szervezete működési fókuszán. A vállalat teljes egészében kulcstevékenységére és alapvető kompetenciáira összpontosíthat.
  • Kivételes képességekhez és tudáshoz férhet hozzá. A beruházások megtérülése sokkal jobb lesz, ha kiszervezik például az IT-t egy arra szakosodott céghez.
  • Pótolhatja a hiányzó erőforrásokat. Gyakran előfordul, hogy senki sincs a cégnél, aki képes volna a szervezet informatikai igényeit menedzselni, és arra sincs lehetőség, hogy olyan embert vegyenek fel, aki ezt meg tudná oldani. Ilyenkor a kiszervezés megfelelő alternatíva lehet.
  • Csökkenthetők a kockázatok. Ha a vállalkozás élenjáró IT-megoldásokat akar futtatni, az drága és időigényes. Az outsourcinggal foglalkozó IT-szolgáltatóknak azonban lépést kell tartaniuk az iparági legjobb gyakorlatokkal, és ügyfeleik ezekhez is hozzáférhetnek. Ez a fajta tudás jelentősen csökkenti azokat a kockázatokat, amelyek az IT-rendszerek telepítése és üzemeltetése során elkövetett rossz döntésekből erednek.

Marton László, az Invitech Solutions nagyvállalati és kormányzati igazgatója szerint a cégek többsége lassabban ismeri fel a szolgáltatásként igénybe vehető, egyfajta használat-alapú vagy on demand IT előnyeit. Pedig, ha a vállalat a hagyományos módon épít fel egy kiszolgáló környezetet, akkor a rossz méretezés extra költséget vagy alultervezés miatt elégedetlen ügyfeleket hozhat. A szolgáltatási modellben működő technológiai környezet esetén, az infrastruktúraszállító egyszerre képes olyan rugalmas és költséghatékony megoldást adni, ami pontosan illeszkedik az üzleti volumenhez – olvasható a hvg.hu-n megjelent, az Invitech Solutions szakmai támogatásával készült összeállításban. A teljes cikket itt olvashatja el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.