Üzleti tippek
putyin tévében (Array)

Az oroszok matricázzák az ellenséges országokból érkező termékeket

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 16:21

Korábban a témában:

Az egyik orosz áruházláncnál olyan áruk is kaphatók, amelyeken felirat figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a terméket Oroszországgal ellenséges országban – Lengyelországban – gyártották, derült ki a a Gazeta Wyborcza beszámolójából a Napi.hu tudósítása nyomán.

Figyelem, figyelem! Az adott terméket Oroszország politikájával szemben ellenséges ország területén gyártották!

Ez a felirat olvasható az Oroszországban kapható áruk egy részén. A sajátos antireklámmal az egyik helyi diszkontlánc, a Pjatyerocska boltjaiban “tájékoztatják” a vevőket arról, hogy lengyel fűszereket készülnek vásárolni.

Az áruházlánc azt javasolja fogyasztóinak, hogy egészségük védelme érdekében kérjenek információt minden termék származási helyéről. Ez azonban nem azonos a politikai figyelmeztetéssel, amelyet az egyik Moszkvában lévő boltban helyeztek el a lengyel kaporhoz, salátákhoz és disznóhúsokhoz való fűszercsomagokra.

A Pjatyerocska vezetői az Echo Moszkva rádiónak nyilatkozva tagadták, hogy cégüknek köze lenne a feliratokhoz. Lehet, hogy “hazafias érzelmű” vásárlók vannak a  háttérben vagy a lengyel cég orosz képviselete szabotálja a termékek értékesítését.

Avantgárd politikai aktivizmus

A lengyel gazdasági lap újságírói nem tartják kizártnak, hogy “A disznók ellensége” név alatt tevékenykedő oroszországi mozgalom tagjai állnak a feliratok mögött. A fiatalokból álló, a Kremllel szimpatizáló társaság aktivistái rózsaszínű malacruhákban támadnak a boltokra, hogy leleplezzék azokat az árukat, amelyek az uniós élelmiszerimportot megkerülve kerülhettek a polcokra. (A tiltott termékek átcímkézve kerülhetnek be Oroszországba.)

Az oroszoknak állítólag nagyon tetszik az ellenséges termékek megjelölése. Az internetes fórumokon azt kérik a hatóságoktól, hogy hasonló feliratokat tegyenek minden olyan árura, amely édes hazájukkal ellenségesnek minősülő országból származik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.