Üzleti tippek
forint

Óvatosan a befektetésekkel: az MNB letiltott egy szolgáltatót

24.hu
24.hu

2016. 10. 26. 18:55

A Magyar Nemzeti Bank azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Business Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.
Korábban a témában:

Mint a Magyar Nemzeti Bank korábbi sajtóközleményéből ismeretes, hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytatnak a budapesti székhelyű Profit Square Business Kft. tevékenységének áttekintésére.

A céggel szembeni piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy a társaság végez-e, vagy végzett-e bejelentés hiányában (rendszeres gazdasági tevékenység keretében) a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet.

Az MNB nyilvántartásaiban a Profit Square Business Kft. nem szerepel, így a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet nem folytathat.

Befektetővédelmi okokból a szerdán közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Business Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank – eddigi gyakorlatával összhangban – már 2016 tavaszán közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi internetes honlapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.