Pénzügy

Itthon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett Best Choice FCB Ltd

24.hu
24.hu

2016. 10. 12. 10:58

A ciprusi értékpapír-felügyelet felfüggesztette az eddig Magyarországon is határon átnyúló szolgáltatást teljesítő Best Choice FBC Ltd befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. A társaság így itthon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet. Az esetleges hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást.

A ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CySEC) arról tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy a CySEC 2016. július 25-én kelt és 2016. augusztus 9-én publikált döntésében felfüggesztette a felügyelete alatt működő Best Choice FBC Ltd (székhely: 3090 Limassol, Agias Zonis, Dena House 73 3rd Floor) befektetési szolgáltatási tevékenységek végzésére vonatkozó engedélyét (ennek száma: 234/14). A CySEC egyúttal határidő kitűzésével meghatározott intézkedések megtételére is kötelezte a társaságot a jogszerű és prudens működés helyreállítása érdekében.

A Best Choice FBC Ltd Magyarország területén határon átnyúló szolgáltatás keretében 2014. október 16-a óta meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére volt jogosult. A CySEC döntése értelmében ugyanakkor a Best Choice FBC Ltd jelenleg Magyarországon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet a felfüggesztés hatálya alatt (a társaság így az MNB piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásában inaktív státuszú).

Így többek között a felfüggesztés tartama alatt új ügyféllel szerződést nem köthet, ügyfélmegbízást nem vehet fel és nem hajthat végre, a meglévő ügyfelek részére, azok rendelkezése esetén köteles lezárni az ügyfelek nyitott pozícióit és kiadni az ügyfelek tulajdonát képező pénzeszközöket.

Az MNB felhívja a magyarországi ügyfelek figyelmét arra, hogy kérelmük esetén további tájékoztatással a CySEC szolgálhat (cím: 27 Diagorou Str. CY-1097 Nicosia, telefon: +357 22506600, fax: +357 22506700, postacím: P.O BOX 24996 1306 Nicosia).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Debrecen, 2015. július 30.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.