Pénzügy

Azonnali eltiltást kapott a Pannon Equity az MNB-től

24.hu
24.hu

2016. 10. 17. 10:21

Korábban a témában:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármilyen, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.

Az MNB hétfői tájékoztatása szerint hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a budapesti székhelyű Pannon Equity Kft. tevékenységének áttekintésére.

Nem volt jegybanki engedélyük

Az eljárás során azt kívánják megállapítani, hogy a társaság végez, vagy végzett-e bejelentés nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet.

A jegybank nyilvántartásaiban a Pannon Equity Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat – közölték.

A jegybank hangsúlyozta: az MNB honlapján már korábban közzétették a befektetőknek szóló figyelmeztetést a Pannon Equity-vel kapcsolatban.

A közlemény szerint az MNB a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi honlapján.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.