Üzleti tippek

A görögök nem tudnak eleget tenni kötelezettségeiknek

Veszélybe kerülhet az újabb hitelrészlet kifizetése.

Görögország arról tájékoztatta nemzetközi hitelezőit, hogy nem tudta végrehajtani az új hitelrészletért cserébe külön megkövetelt törvénymódosítások egy részét.

A múlt hét elején zárult le a harmadik nemzetközi mentőcsomag első felülvizsgálata, amellyel megnyílt az út Görögország adósságszolgálatának enyhítése előtt. Az euróövezetet alkotó országok pénzügyminiszterei engedélyezték a következő hitelrészlet, 10,3 milliárd euró átutalását, de azzal a feltétellel, hogy a görög parlament módosítja a nyugdíjakkal, privatizációval és nemfizető hitelekkel kapcsolatos, nemrégiben elfogadott törvényeit.

Egyelőre nem világos, hogy veszélybe került-e az új hitelrészlet kifizetése, Athénnak viszont nagy szüksége lenne a pénzre, mert júniusban az IMF-nek, júliusban pedig az Európai Központi Banknak kell törlesztenie.

A Reuters úgy tudja, a görög kormány nem akar szigorítani a nyugdíjreformon és a nem teljesítő hitelek kezelésének módján. A Ta Néa napilap pedig úgy tudja, a vitatott kérdések közé tartozik a villamosenergia-átviteli rendszert üzemeltető cég privatizációja, valamint a bérek befagyasztása a rendőrségnél és a parti őrségnél. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik