Üzleti tippek

Új adathálózati szolgáltatást indít az Invitel

A szolgáltató az infokommunikációs vállalati megoldások körét bővíti.

A szigorú nemzetközi szabványoknak megfelelő Carrier Ethernet hálózatához az Invitel mostantól vadonatúj szolgáltatást is biztosít ügyfelei számára: a teljesítménymonitorozás által minden nyomon követhető és jobban átlátható lesz, továbbá a szolgáltatás része a részletes hibaelemzés is – a fejlettebb ügyfélkiszolgálás érdekében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hazánkban elsőként az infokommunikációs cég nyerte el a ma még egyedinek számító, MEF CE 2.0 minősítést.

„Nagy eredmény, hogy a hazai szolgáltatók között elsőként szereztük meg ezt a rangos nemzetközi minősítést, ami az Invitel Magyarországon egyedülálló Carrier Ethernet hálózatfejlesztési programjának elismerése. A fejlesztésnek köszönhetően már országszerte 140 településen érhető el ez a jövőbe mutató megoldás, így vállalatunk akár több tízezer üzleti ügyfél számára nyújthatja az újonnan bevezetett szolgáltatást. A fejlesztés keretében természetesen sok meglévő hálózati eszköz modernizációjára is sor került” – nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A társaság hálózatfejlesztési programja nem merül ki a Carrier Ethernet megoldás bevezetésében: az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a hálózati infrastruktúra folyamatos fejlesztésére, hiszen a vállalati ügyfelek számára nyújtott megoldások többségéhez ez biztosítja a zavartalan és kifogástalan elérést.

A szolgáltató jelenleg a HVG besorolása szerinti TOP 500 cég telephelyeinek több mint négyötödét fedi le közvetlenül saját nagy sávszélességű hálózattal, nem véletlen tehát, hogy számos jelentős hazai cég az Invitel hálózati infrastruktúráját veszi igénybe. Emellett a vállalat kiterjedt hálózata segítségével számos más telekommunikációs szolgáltató számára is biztosítja az alap-infrastruktúráját.

Az Invitel célkitűzése, hogy a magyar települések többségében közvetlen elérést biztosító technológiájával legyen jelen. Mindezt jelentős mértékben elősegítette a tavalyi évben kivitelezett nagy volumenű beruházás, melynek keretében számos új mikrohullámú rádiós bázisállomást építettek ki. A társaság jelenleg több mint 350 bázisállomással rendelkezik, melyeken keresztül több mint 3800 üzleti szolgáltatást nyújt nem optikával bekötött ügyfelei számára.

A Carrier Ethernet a klasszikus bérelt vonali hálózat legújabb generációs változata, amely egyszerű, egységes megoldást kínál az összetett kommunikációs igények kielégítésére. Használatával a teljes vállalati belső adatkommunikáció egyetlen magánhálózaton keresztül valósítható meg, nagyon megbízható, magas rendelkezésre állást és hatalmas sávszélességet biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik