Üzleti tippek

A jövő hálózatai – Újabb nemzetközi minősítést kapott az Invitel

Magyarországon elsőként a vállalat adathálózata nyerte el a MEF CE 2.0 tanúsítványt.

A nemzetközi szervezet döntése fontos állomást jelent az Invitel évek óta zajló hálózatfejlesztési programjában. A tanúsítvány eredményeként a cég elsőként tud a hazai piacon – elsősorban a nagyvállalatok, valamint államigazgatási ügyfelei számára – olyan minősített, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat kínálni, mint a valódi hálózati teljesítménymonitorozás vagy a részletes hibaelemzés.

Magyarországon az Invitel az elsők között épített ki Carrier Ethernet (Szolgáltatói Ethernet) hálózatot, és elsőként szerezte meg a MEF minősítését 8 különböző típusú szolgáltatására.

A Metro Ethernet Forum egy nemzetközi szakmai szervezet, mely auditált paramétereket vár el és rögzít a Carrier Ethernet technológia számára.

Jelenleg több mint 220 taggal rendelkezik, többek között a távközlési szolgáltatók, hardver- és szoftvergyártók, illetve minősítő szervezetek köréből (példaként említhető az AT&T, a China Telekom, a Cisco, az Ericsson és a Fujitsu).

Az Invitel tagja a tekintélyes szakmai szervezetnek, így közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a MEF által kiadott műszaki specifikációkhoz és szabványokhoz, melyeknek teljes mértékben meg is felel.

A tanúsítás jelentőségét aláhúzza, hogy jelenleg 20 országban, az internetszolgáltatók csak 10 százaléka rendelkezik valamilyen MEF-minősítéssel, ráadásul ezen belül csupán kevesebb, mint 10 szolgáltató nyerte el ezidáig a CE 2.0 minősítést világszerte.

A sikeres tanúsítást egy rendkívül szigorú audit előzte meg, melynek során a MEF szakemberei több mint 600 tesztet hajtottak végre a szolgáltató hálózatán. A 2012-ben megjelent CE 2.0. egy új generációs Carrier Ethernet, mely nagyban kibővíti a CE 1.0 szolgáltatásait.

A Carrier Ethernet a klasszikus bérelt vonali hálózat legújabb generációs változata, amely egyszerű, egységes megoldást kínál az összetett kommunikációs igények kielégítésére. Használatával a teljes vállalati belső adatkommunikáció egyetlen magánhálózaton keresztül valósítható meg, nagyon megbízható, magas rendelkezésre állást és hatalmas sávszélességet biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik