Üzleti tippek
Budapest, 2015. május 9.
Számológép és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására.
MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Óvatosan csapolnák meg az uniós pénzeket a kisvállalkozások

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 13:06

A cégek fele egyelőre nem számol a támogatással.
Korábban a témában:

Az uniós forrásokra aspiráló mikrovállalkozások 56 százaléka már beépítette üzleti tervébe a megpályázandó uniós forrásokat, 34 százalékuk csak készül erre.

A kisvállalkozásoknál többségben vannak az óvatosak, táborukban 51 százalék azok aránya, akik egyelőre nem számolnak a támogatással – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kutatásából.

Az MFB-csoporthoz tartozó Garantiqa szakértői szerint mind a pályázati források, mind a garanciakonstrukciókkal kombinált hitelkonstrukcióknak köszönhetően számottevően növekedhet a kisebb cégek GDP-hez való hozzájárulása idén.

A jövőbeli pályázatokon való elindulást tervező mikro- és kisvállalkozások egymástól eltérően készülnek a pályázatok eredményére. A mikrocégek 56 százaléka üzleti tervében már számol a pályázatokon elérhető forrásokkal, 34 százalékuk azonban csak tervezi ezt a lépést.

Az uniós pénzekre apelláló kisvállalkozások 35 százaléka számít a megpályázandó forrásokra, többségük (51 százalékuk) azonban még nem számol ezekkel az összegekkel, de az üzleti tervbe be fogják építeni.

A felmérésből kiderül az is, hogy a pályázni készülő mikrocégek 20 százaléka, a kisvállalkozásoknak pedig a 28 százaléka konkrét információval rendelkezik a megpályázható forrásokról, pályázatokról.

A mikrovállalkozások körében 47 százalékos, a kisvállalkozásoknál pedig 48 százalékos azok aránya, akik már tudnak részleteket a pályázatokról. Az előbbi csoport 32 százaléka, a kisvállalatoknak pedig az ötöde viszont semmit nem tud a kiírásokról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.