Üzleti tippek

Ismét repül Budapestre a Qatar Cargo

Rendszeres teherszállító járatot indított a dohai székhelyű Qatar Airways Cargo.

A járat heti két alkalommal (csütörtökön és vasárnap) köti össze a kelet-közép-európai régiót és Katar fővárosát, az első járat csütörtökön délután 4 órakor szállt le Budapesten.

A vadonatúj Airbus A330-200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut szállíthat. A gép Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába.

MTI / Kovács Tamás

A Magyarország és Katar közötti közvetlen légi híd fontos kereskedelmi kapcsolat Kelet-Közép-Európa térsége és a Perzsa-öböl között, illetve Dohán keresztül, a Qatar Airways kiterjedt járathálózatán akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is.

A Qatar Cargo 2012-13-ban már repült Budapestre, akkor is heti két járatot teljesített, a teherszállítás újraindítását január végén jelentették be.

MTI / Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Budapest Airport tavaly 5800 cargo járatot fogadott és indított, összesen 91 500 tonnányi áruval, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A budapesti cargo-forgalom jelentős részét az exportorientált magyar elektronikai, finommechanikai, autóipari, gyógyszerészeti és  biotechnológiai vállalatok termékei adják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik