Üzleti tippek

Összefog az Alteo és az Invitel

24.hu
24.hu

2015. 11. 12. 16:00

Együttműködést kötött az energetika és a távközlés két markáns szereplője.
Korábban a témában:

Az Invitel teljes körű IT-kiszervezés keretében szolgálja ki az Alteo Group valamennyi infokommunikációs igényét.

A megbízást azt követően nyerte el az infokommunikációs társaság, hogy a nyár folyamán sikerrel valósította meg az Alteo-csoport és az energetikai vállalat által idén májusban megvásárolt Sinergy Energiaszolgáltató Kft. informatikai fúzióját.

Ifj. Chikán Attila, az Alteo-csoport vezérigazgatója és Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója

Komoly elvárások, összetett informatikai környezet

Az ALTEO Group és a Sinergy májusi egyesülésével szükségessé vált a két különböző informatikai infrastrukturális háttér és a meglévő rendszerek összehangolása, valamint a telephelyek közötti összeköttetés megvalósítása.

Ehhez olyan ICT-szolgáltatóra volt szükség, amely az irodai és üzletviteli támogató megoldásokat stabilan és ügyfélre szabottan, egy kézből biztosítja, valamint képes olyan összetett rendszerek kiszolgálására is, mint például a Sinergy VPP (Virtual Power Plant). További fontos elvárás volt a rövid kivitelezési határidő, valamint az üzletmenet folytonosságának biztosítása a fúzió ideje alatt.

A feladat jelentőségét tovább növelte, hogy nem egy szokványos irodai megoldás szállítására, hanem rendkívül magas megbízhatóságú, az energetikában elvárt üzemkészséget is garantálni képes rendszer megvalósítására volt szükség. Emellett elvárás volt az is, hogy az Alteo-csoport jövőbeni változásaihoz, fejlődéséhez igazodó, rugalmas és jól skálázható informatikai környezetet alakítson ki a szolgáltató.

A kiszolgáló IT-rendszer kialakítása nyáron kezdődött, és néhány hónap alatt sikeresen megvalósult. Az Invitel a teljes projekt vezetéséért, tervezéséért, megvalósításáért és a minőségbiztosításért is felelt, amely magában foglalta a teljes körű informatikai felmérést, a szükséges hálózatok kialakítását, valamint a meglévő rendszerekkel párhuzamosan az új megoldások bevezetését, illetve az Alteo és Sinergy szolgáltatások integrációját az Invitel kiszolgáló infrastruktúrájára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.