Üzleti tippek

Örök dilemma: venni vagy építeni érdemes?

Nehéz eldönteni, hogy mi a jobb: belevágni egy új ingatlan megépítésébe vagy egy újszerű használt lakást venni? Nézzük az érveket és az ellenérveket.

A tavasz és a nyár egyik legfontosabb kérdése az ingatlanpiacon a költözködés: egy nagyobb lakásba, egy nagyobból több kisebbe, vagy épp egy régi-új örökség eladása és abból új otthon megteremtése. Sajnos kevesen engedhetik meg maguknak a gondtalan nézelődést. Ehelyett, ha megvan a vásárlási szándék, mindenki próbálja megtalálni a szerényebb anyagi lehetőségeknek megfelelő, de még jó megoldást – írja az Otthonok és Megoldások portál.

Melyiket szeressem?

Újszerű, de használt otthon vásárlása

Előnyök

A belakott ingatlan gyermekbetegségei már régen kiderültek, az első tulajdonos, illetve építtető akár milliós nagyságrendben költött a bosszantó garanciális problémákra, a lakás kicsinosításra, netán a kertrendezésre.

Mivel ez az otthon lakható, ütemezni lehet a vevő által mégis fontosnak tartott felújítási munkákat, így emiatt a költségek is ütemezhetőek.

Hátrányok

A burkolatok, a gépészeti megoldások, a beépített bútorok, a szigetelés, valamint a nyílászárók nem, vagy csak irreálisan nagy költséggel cserélhetők le.

A vállalkozói építésű ingatlanok minősége sok esetben jóval gyengébb, mint a saját célra épített otthonoké. Igaz, az újszerű kínálatban ritkán ez utóbbiak is előfordulnak, csak az áruk nyilvánvalóan magasabb.

Mit nyerhet az új ingatlan építésével? A részletekért kattintson az Otthonok és Megoldások oldalára!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik