Üzleti tippek

5 tipp, hogy kapós legyen a névjegykártyája

A mai világban már-már elavultnak hat a klasszikus névjegykártya, ám az változatlanul az üzleti élet nélkülözhetetlen eleme. Ezek a pici kártyák sokat elárulnak tulajdonosaikról. Íme, 5 tipp, hogy miként lehet hatékony eszköz a névjegy.

Legyen rajta az összes fontos (és pontos) elérhetősége

Még véletlenül se hiányozzon a név, a cégnév és a beosztás, valamint fontos a cég címe, a telefonszám(ok), az e-mail és a honlapcím is. Célszerű a preferált elérhetőséget előrevenni.

Láthatóság mindenek felett

Törekedjen arra, hogy minden olvashatóan kerüljön rá a névjegyre. Felejtse el a kis betűket, a betűtípusok keverését, a nehezen olvasható szöveget. A név legyen a leghangsúlyosabb elem.

Vizualizáljon!

Egy szín, egy erős szimbólum, ami a tevékenységére utal, a későbbiekben sokat segít. Vizualizáljon, de legyen egyszerű.

Jól jöhet a memóriafogas

Adjon a névjegykártyához valami pluszt magáról vagy a szolgáltatásról. Használja ki a kártya hátoldalát: például egy mondatban összefoglalhatja a tevékenysége lényegét, vagy rajta lehet a szlogene.

Hagyjon üres helyet is

Bár kicsi a rendelkezésre álló felület, de így is érdemes a partner számára olyan helyet hagyni, ahol jegyzetelni tud, hogy később is be tudja önt és a szolgáltatását azonosítani.

A névjegy a networking szerves részét képezi, és csak egyike azon eszközöknek, amelyekkel tudatosan és sikeresen építhet üzleti kapcsolatokat. A cégek 97 százaléka üzleti ajánlások révén kapja új ügyfeleinek nagy részét. Ugyanakkor csak 3%-uk használja ezt tudatosan – összegzi a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International. A szervezet 2008 óta van jelen Magyarországon, és azóta már közel 800 vállalkozás vált a BNI tagjává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik