Üzleti tippek

Jövő évtől iskolák is nyerhetnek az Invitel pályázatán

A vállalat minden évben megrendezésre kerülő InnoMax versenyén InnoSchool néven új kategória indul.

Az Invitel a korszerű technológiák elterjedését nemcsak üzleti működése révén, hanem társadalmi szerepvállalásában is elő kívánja segíteni. Ennek érdekében tovább bővíti az egyik legjelentősebb hazai innovációs versenynek számító InnoMax programot. 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdetnek, amelyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat.

Ezt is olvassa el!

A „Gondolkodjunk közösen, együtt a jövőről!” mottóval induló új kategória célja, hogy olyan kreatív pályaművek megszületését segítse elő, amelyek az infokommunikációnak az oktatásban, a tudás megszerzésében betöltött jövőbeni szerepét járják körbe.

A nyertes intézmények közösségi tereikhez térítésmentes wifi-lefedést vagy ezzel egyenértékű infokommunikációs szolgáltatást nyerhetnek az Inviteltől.

A vállalat még 2009-ben azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy ösztönözze az üzleti innovációkat, és felhívja a figyelmet a sikeres magyar vállalkozásokra és fejlesztésekre. A pályázat a kezdetekhez képest jelentősen átalakult és kibővült. Például a tavalyi évtől már a 70 fő feletti nagyvállalatok is nevezhetnek a versenyre. 2010-től pedig – fiatal fejlesztők számára – létrehozták az InnoApps Díjat is.

A társadalmi szerepvállalás már az idei InnoMax Díjnál is hangsúlyos szerepet kapott. Ettől az évtől ugyanis már külön kategóriában nonprofit szervezetek is pályázhattak. A zsűri munkáját a civil kategóriában Erős Antónia híradós műsorvezető segítette. Idén a nyertes a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lett, a közönségdíjat az ingyenes érettségi-előkészítőket szervező Studium Generale nyerte. Érdekesség, hogy a nagyvállalati kategóriában is egy civilszervezet, a SINOSZ és az online jelnyelvi tolmácsprogramjuk lett az első helyezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik