Üzleti tippek

Erzsébet egyre jobban kell a cégeknek

FN24
FN24

2014. 05. 21. 11:59

A tavalyi mélypont után ismét javult a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya. Idén a kkv-k nagyjából fele tervezi, hogy valamilyen béren kívüli juttatást ad. Jelentősen megugrott az Erzsébet-utalvány népszerűsége, így továbbra is ez a cafeteria elem a „listavezető" – derül ki a K&H kkv-kutatásából.

Korábban a témában:

Az egyéves várakozásokat összegző bizalmi index alapján a kkv-k 46 százaléka tervezi, hogy béren kívüli juttatással is támogatja a dolgozóit. Ez az érték ugyan messze elmarad az öt-hat évvel ezelőtt jellemző 75-80 százalékos eredményektől, de mindenképpen előrelépés a tavalyi mélyponthoz képest. 2013-ban ugyanis a vállalkozások csupán 42 százaléka kívánt élni a cafeteria nyújtotta lehetőségekkel.

Visszacsúszott az utazási támogatás

„A pozitív elmozdulás mögött leginkább az Erzsébet-utalványok felfutása áll. Míg tavaly év végén a kkv-k csupán harmada gondolkodott ebben a lehetőségben, addig ez az arány idén 42 százalékra ugrott. Emellett a felmérésben bevezetése óta legjobb eredményét érte el a SZÉP Kártya. Jelenleg a cégek több mint ötöde szeretné ezt is beépíteni a bérezési rendszerébe. A közlekedési költségek térítése a korábbi második helyéről a harmadik helyre csúszott vissza. Most a kkv-k 17 százaléka tervezi, hogy hozzájárul az alkalmazottak munkába járásához” – részletezte Németh László, a K&H kkv-marketing főosztályvezetője.

Havonta 8 ezer forint is adható

„Az Erzsébet-utalvány stabil első helye leginkább annak köszönhető, hogy tavaly óta 5 000 helyett már havonta 8 000 forint értékben adható a kedvezményes, 35,7 százalékos munkáltatói adóteherrel bíró juttatás. A cafeteria elemek felé való nyitás azt is jelzi, hogy a kkv-szektor túljutott a válságon, és már növelni tudja a béren kívüli tételeket” – tette hozzá a szakértő.

Elbukhatja a pénzt – Figyeljen a határidőre!

Németh László kiemelte: az évi 450 000 forint értékben kedvezményes adózás mellett adható SZÉP Kártyánál arra érdemes figyelni, hogy a még 2012-ben feltöltött összegeket idén május 31-ig lehet felhasználni. Ezt követően a kártyát kibocsátó intézmény a megmaradt összegeket köteles visszautalni a munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli.

A K&H SZÉP Kártya alszámláin a két évvel ezelőtti feltöltésekből jelenleg 280 millió forint a lejáró egyenleg, így célszerű a dolgozók figyelmét felhívni a teljes keretösszeg felhasználására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.