Pénzügy

Hiteltörlesztési cafeteria: tippek a fafejű főnökhöz

Úgy hírlik, a munkáltatók finoman szólva sem túl lelkesek attól, hogy adómentes támogatást adjanak a dolgozójuk lakáshitel-törlesztéséhez.

Az adómentes hiteltörlesztési támogatás már adható a dolgozóknak. Hogy mennyire élnek a lehetőséggel a munkaadók, az idővel ki fog derülni a statisztikákból. Egyelőre úgy tűnik, a cégek egy része ódzkodik. Legalábbis a Bankráció.hu több olvasója is arról számolt be, hogy kiröhögte a főnöke, amikor előállt az ötlettel.

Pedig. Az adómentes lehetőség azért tényleg nem rossz. Íme, összefoglalták, mivel érvelhetünk, ha a főnökünk elé akarunk állni a nagy kéréssel.

Bérként tilos!

Olcsó

Ennél olcsóbban nem adhat nekünk pénzt a munkáltatónk. Igaz, bér helyett nem lehet támogatást adni. De ettől még mi felfoghatjuk béremelésnek.

S ha úgy vesszük, nekünk végül is mindegy, hogy a fizetésemelésből törlesztünk-e, vagy a munkáltatói támogatásból. 
Akinek nem mindegy, hogy mit ad, az a cégvezetés. Hiszen ha a bérünket emelik, annak minden egyes forintja plusz még egy forintba kerül nekik. Ha adómentes támogatást adnak, azon viszont nincs pluszköltségük.

5 millió forintot kaphat a cégétől

Egyszerű

Mint már mi is beszámoltunk róla, a miniszteri rendelet tovább egyszerűsítette a szabályokat, így például a munkáltató helyett a bank is vállalhatja az adminisztrációt. S nyilván a banknak is érdeke, hogy ezt minél körültekintőbben, és gyorsabban elintézze.

Kevéssé rizikós

Ugyan a munkavállaló számlájára is lehet utalni a pénzt, de ha a munkáltató attól tart, hogy ebből gubanc lehet, akkor közvetlenül a dolgozó hiteltörlesztési számlájára is küldheti. Ez utóbbi esetben biztosan nem tud visszaélni a dolgozó az összeggel.

Plusz egy tipp

Ezt a cikket, ami azzal az utalással kezdődik, hogy a főnökünket esetleg fafejűnek gondoljuk, ne dugjuk az orra alá, mielőtt megpróbáljuk meggyőzni őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik