Üzleti tippek

Zöld áramra vált az SAP

Kizöldíti adatközpontjait a világ egyik legnagyobb üzletiszoftver-gyártója.

Megújuló energiával működő adatközpontokkal szeretné szén-dioxid-kibocsátását csökkenteni az SAP, amely azáltal is növekedett, hogy egyre több cég veszi igénybe a vállalat felhőalapú megoldásait. Az adatközpontok energiafelhasználása tavaly elérte a 173 gigawatt órát, ami 45 ezer magyar család éves áramfogyasztásával egyezik meg.

A szoftvercég egyúttal megerősítette korábbi célját, hogy 2020-ra a 2000-es évek kibocsátására csökkenti a CO2-emisszióját. Ennek érdekében több kezdeményezést is elindított. Ezek közé tartozik például a környezettudatos minőségirányítási rendszer bevezetése, elektromos autók vásárlása és a teleautózást segítő alkalmazás fejlesztése is.

Így lehetnek ökotudatosak a magyar cégek

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport – a piacon egyedülálló együttműködési csomag keretében – már nagyvállalati ügyfelei számára is kínál zöld villamosenergiát. A tarifa bázisa az EU-szabványok alapján kiállított Zöld Bizonyítvány, amellyel a vállalati fogyasztók igazolhatják, hogy az általuk felhasznált áram megújuló forrásból származik.

A társaságcsoport nem csupán zöld energiát, hanem zöld együttműködési csomagot is kínál, amelyet úgy alakítottak ki, hogy azzal elősegítsék a partnerek környezettudatos működését. A csomag része többek között a zöld számla, amely elektronikus vagy újrafeldolgozott papírra nyomtatott áramszámlát jelent.

A cégek külön oklevelet is kapnak arról, hogy a működésükhöz megújuló forrásból származó áramot használnak, illetve megkapják a Zöld Partner logó használati jogát.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ a szerződött vállalatok számára az energiatudatos működésről PR-megjelenéseket is biztosít. További részleteket itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik