Üzleti tippek

Az ingatlanfelújításra fókuszál a Construma

A tavaly óta új koncepció alapján szervezett kiállítások – a Construma, a Reneo, az OtthonDesign és a Construma Kert – középpontjában idén a felújítás témaköre áll.

Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb építőipari szakkiállítása szerdán nyílt meg. Az április 6-áig tartó rendvényen idén 14 ország 510 kiállítója több mint 17 ezer négyzetméteren mutatkozik be. A magyar kiállítók mellett például Olaszországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Hollandiából, Ukrajnából és Romániából is érkeztek cégek. Németország és Ausztria pedig nemzeti standdal jelenik meg.

A szakmai napok szerdától péntekig

A szervezők közlése szerint több mint negyven konferenciát, előadást tartanak. A kiállítás megtekintéséért a Magyar Építész Kamara tagjai számára továbbképzési pont jár.


Ökoház az idei Construmán (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Kiemelt téma a rezsicsökkentés és az épületenergetika

Energia24-tippek

A szakkiállításon tartott előadások fő témái a tartós rezsicsökkentés, az épületenergetika, a településenergetika, a fenntartható építés és a fenntartható építőipar.

E-közlekedés és okos áramfogyasztás

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ a Renexpót követően a Construmán is külön standdal jelenik meg. Egyik központi témájuk az elektromos mobilitás. Épp ezért a látogatók közelről is megismerkedhetnek az e-autók működésével, azok töltésével és az elektromos robogókkal is.

A társaságcsoport standján az okos méréssel (smart metering) kapcsolatban is érdemes a szakértőket kérdezni. Ez egy olyan új technológia, amely biztosítja a folyamatos fogyasztásmérést, és a mérési adatok rendelkezésre állását a fogyasztók számára.

Szalai Sándor, az ELMŰ Operatív Értékesítési Igazgatóságának osztályvezetője korábban az Energia24-nek elmondta: az okos mérés az energiakereskedők számára több lehetőséget is rejt. Például pontos adatokat kaphatnak a különböző lakossági ügyfélcsoportok energiafelhasználásáról. Ez alapján differenciálhatóvá válik a tarifakínálat, és rugalmasabb ajánlatok kidolgozására is lehetőség nyílik. Mindez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenjen az energiatudatos, a fogyasztói szokásain változtató ügyfelek energiaköltsége.

Kedvezmények

A látogatók a szakkiállításon az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ megújuló energián alapuló Zöld Tarifájára 30 százalék kedvezménnyel köthetnek szerződést. Ezen kívül megismerkedhetnek a GEO Tarifával és a hozzákapcsolódó hőszivattyús rendszerek kiépítésével is. Továbbá a kiállításon az Élhető Jövő Park április 17-ei szakmai látogatására is lehet jelentkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik