Pénzügy

Most már tényleg fizetheti a főnöke a hitelét

A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter miután aláírta az erről szóló miniszteri rendeletet.

Munkáltatói támogatás

A miniszter abban bízik, hogy ez a lehetőség jelentős segítséget nyújt a magyar családoknak a devizahitelek kivezetésében és az otthonteremtésben.A jogszabály értelmében a munkáltató ötévente legfeljebb ötmillió forintot juttathat adómentesen – a fizetésén kívül – a dolgozójának azért, hogy törlessze forint – vagy deviza alapú lakáshitelét.

Ez az összeg azért is jelentős, mert átlagosan 7 millió forint a magyar családok adóssága. Az adómentes támogatást új vagy használt lakásvásárlásra, és építésre is fel lehet használni. A juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál.

Sokat tettek

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére, amellyel több mint félmillió család otthonát sikerült megmenteni. A tárcavezető az eddig megtett, összehangolt lépések közül kiemelte az árfolyamgát intézményét, a végtörlesztés adta lehetőségeket és a hitelek elengedéséhez kapcsolódó adómentességet.

Ezeket az intézkedéseket egészíti ki ez az új lehetőség, amellyel a munkáltatók akár havi 80 ezer forinttal is hozzájárulhatnak dolgozóik életfeltételeinek adómentes támogatásához. 
Arról viszont a közleményben nem tesznek említést, hogy vajon mi lesz a beígért újabb mentőcsomagokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik