Üzleti tippek

Megtalálták az ország legfittebb munkahelyét

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy megéri ösztönözni a munkavállalók sportolását. A legjobb magyarországi példákat díjazták.

Tavasszal, a több hónapos téli lustálkodás után, mindig felkapott téma az egészséges életmód és a testmozgás. De nemcsak a közelgő nyár és az egyéni egészségügyi szempontok miatt kerülhet előtérbe a sport, hanem a munkahelyi, sőt a gazdasági vetülete miatt is.

A felelős vezetők egyöntetűen vallják, hogy a munkatársak jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésére, hiszen egy fitt munkavállaló kreatívabb, koncentráltabb és motiváltabb a munkavégzés során. Ráadásul a helyes életmódot folytató dolgozók esetében a betegszabadságok száma is jóval alacsonyabb.

Ez a megközelítés motiválta a Legfittebb Munkahely Felmérés és díj alapítóit, a Team Rekreáció Kft. és a Sportkártya munkatársait arra, hogy felmérjék és elismerjék az ezen a területen aktív cégeket, szervezeteket.

Tavaly az ingyenes programra összesen 34 vállalkozás, szervezet és több ezer munkavállaló jelentkezett. Az egyéni sportolási szokásokra és a munkaadók támogató hozzáállására vonatkozó kérdőívet végül több mint két és fél ezren töltötték érvényesen.

A 2013-as Legfittebb Munkahely Felmérés első helyezettje a kisvállalkozások közül a Hansgrohe Kft., a középvállalati kategóriában a GE Healthcare, a nagyvállalati kategóriában pedig a Hewlett-Packard Magyarország Kft. lett. Az idei verseny felhívása várhatóan szeptemberben lesz elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik