Üzleti tippek

Újabb magyar ötletek hódíthatják meg Amerikát

Az egyik startup a kollektív kreativitásra épít, a másik pedig olyan orvos-technológiai műszert fejlesztett ki, amely korszerűsítené a terhesgondozást.

A Nemzeti Innovációs Hivatal tavaly decemberben nevezte be Magyarországot az amerikai Tech Match nemzetközi startup versenyre. Összesen 47 hazai vállalkozás adta be a projekttervét. Közülük az amerikai zsűri első helyen a Be-novative csapatát, míg második helyen a Remote Aid pályázatát juttatta a tízes döntőbe.

Az amerikai versenyre összesen négy országból (Németország, Észak-Írország, Csehország, Magyarország) több mint 100 startup adta be jelentkezését. Közülük került kiválasztásra az a két magyar induló technológiai vállalkozás, amelyek 2014. február 3-6. között prezentálhatnak majd a Szilícium-völgyben. Az előadásukon a „közönség” a legjelentősebb, innovációban vezető szerepet betöltő amerikai cégek vezetői lesznek.

„A magyar jelentkezők száma kiugróan magas volt, ezzel Németországot is jócskán leköröztük. A döntőbe került Be-novative egy informatikai platformon keresztül támogatja a kollektív kreativitást a cégeken és szervezeteken belül. A Remote-Aid pedig olyan orvos-technológia műszer, amely új lehetőséget teremt a korszerű terhesgondozásban” – összegezte Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke.

Mindkét magyar startupot a US MAC amerikai szakemberei és a Traction Tribe magyar-amerikai csapata is segíti majd a felkészülésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik