Üzleti tippek

Újabb milliárdokra pályázhatnak a hazai startupok

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2013. 08. 22. 10:23

Több mint 2 milliárd forintos támogatás válik elérhetővé.

Korábban a témában:

A nemrég megjelent állami inkubátorprogram hatalmas érdeklődést keltett a hazai innovatív vállalkozások körében. Épp ezért a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) jelenleg pótlólagos források bevonását tervezi – olvasható a hivatal közleményében.

Az állami pályázat keretében 2,1 milliárd forintos össztámogatás válik elérhetővé a hazai vállalkozások számára egy kétlépcsős kiválasztást követően. A cél a nemzetközi piacokon versenyképes – magyar vagy akár a környező országokban elért K+F eredményeken alapuló – startup-vállalkozások felépítését, a K+F projektek sikeres befejezését segítő, és tőkebefektetést is vállaló technológiai inkubátorok kiválasztása és akkreditálása.

A pályázatról bővebben itt olvashat.

ötlet - startup (ötlet, startup, )
Fotó: Shutterstock

A pályázatot széles körű kutatás és szakmai egyeztetés előzte meg a hazai startup-ökoszisztéma fontos szereplőivel. A kiírást követően sok pozitív visszajelzés érkezett a hazai, mérvadó szakmai körökből.

A NIH közleményében hozzátette: a Magyar Innovációs Szövetség állásfoglalásában javasolt újragondolás vagy lényegi átdolgozás mellett semmilyen szakmai érv nem szól, éppen ezért szeretnék megnyugtatni a pályázatban érdekelteket, hogy minden kockázat nélkül folytathatják pályázati előkészületeiket. A folyamatos tájékoztatás és a félreértések elkerülése érdekében a hivatal honlapján is lehetőség van a kérdéses ügyek tisztázására. További információkért kattintson ide!

Az élénk érdeklődésre való tekintettel a Nemzetgazdasági Minisztérium és a NIH jövőre újabb pénzforrások bevonását tűzte ki célul.

Mit jelent az inkubáció és a startup?

A technológiai inkubáció egy átmeneti jelleggel biztosított, komplex szolgáltatást jelent a technológiai innovációs ötleteken alapuló induló vállalkozások, vagyis a startupok számára.

Célja, hogy olyan erőforrásokkal és szolgáltatásokkal (mentorálás, tanácsadás, oktatás, tréning, üzleti menedzsment, magvető és kapcsolati tőke stb.) lássa el az induló cégeket, amelyek javítják a túlélési esélyeiket. Továbbá alapot teremtenek a további (kockázati) tőkebevonáshoz, ezzel az intenzív növekedéshez és a későbbi nemzetközi piacra lépéshez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.