Üzleti tippek

Világhírű startupot alapítana? Az innovatív informatika segít ebben

Sipos Anikó
Sipos Anikó

újságíró. 2013. 10. 31. 09:49

A jó ötletet természetesen nem lehet megspórolni, de a legmodernebb IT-technológia az induló vállalkozásoknak is könnyen, beruházás nélkül elérhető.

Korábban a témában:

„Ma már sokkal könnyebb helyzetben vannak a startupok, mint korábban. Nemcsak azért, mert több uniós – például a Jeremy II – vagy magán befektetési program is elindult, hanem azért is, mert rendkívül gyors tempóban globalizálódott a világ. Egy-egy jó ötlet nagyon gyorsan képes magának piacot találni a tengerentúlon vagy Európa országaiban is. Ilyen szempontból érthetően az informatikához kapcsolódó fejlesztések vannak a legjobb helyzetben, hiszen ezeknél már szinte nem is léteznek földrajzi határok” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

„Infokommunikációs szempontból mindenképpen hatalmas előrelépésnek számít a ‘pay-as-you-grow’ jellegű szolgáltatások elterjedése. Ezek ugyanis lehetővé teszik, hogy az induló vállalkozás mindig éppen annyit fizessen, amennyi kapacitást használ. Az Invitelnél az ilyen jellegű szolgáltatásokat hívjuk előfizethető informatikai megoldásoknak” – említett az IT-vonalról egy további előnyt a főigazgató.

Kibővítik az innovációs pályázatot – Egymillió forintos médiamegjelenést nyerhetnek a résztvevők

ötlet - startup (ötlet, startup, )
Fotó: Shutterstock

Ezt olvasta?

Magyarok az élvonalban

A hazai startupok technikailag sok mindenben az amerikai társaikhoz hasonló körülmények között dolgozhatnak. Természetesen vannak olyan országok, régiók, ahol a szükséges tudás, a megfelelő befektetői környezet, így a tőke és az üzleti angyalok jóval koncentráltabban vannak jelen. Ilyen például a Szilícium-völgy, ahonnan nagyon sok sikeres technológiai társaság indult el.

A magyarok kitörési lehetőségeit viszont jól mutatja a Graphisoft vagy éppen a Digic Pictures, amelyek bebizonyították, hogy Magyarországról indulva is lehet jelentős nemzetközi sikereket elérni. „Büszkék vagyunk arra, hogy ehhez kicsit mi is hozzájárulhattunk, hiszen ezek a cégek az Invitel ügyfelei” – tette hozzá Mártha Imre.

Ezekben is segít az Invitel

A vállalat 2010-ben indított innovációs versenyéről a főigazgató elmondta: céljuk, hogy az InnoMax Díjjal felhívják a figyelmet a nehéz piaci szituációkban is helytálló – valóban kreatív, innovatív társaságokra. A díjjal a fejlődni képes cégek, így akár a startupok is megmutathatják magukat a szélesebb közvéleménynek, és még támogatást is nyerhetnek.

Az Invitel elsősorban az előfizethető informatikai és infokommunikációs megoldásaival tudja segíteni az induló vállalkozásokat, amelyek így már a kezdeteknél is a legmodernebb rendszereket használhatják. Tehát ilyen tekintetben a magyarok is könnyen tudják tartani a lépést a nemzetközi versenytársakkal.

„Természetesen a vállalkozások indulásához szükség van némi tőkére, de az jó hír, hogy például IT szempontból közel sem szükséges akkora kezdő befektetés, mint korábban. Az előfizethető informatikával ugyanis akár beruházás nélkül tervezhető, reális költségekkel kalkulálhatnak a cégek” – összegezte a szakember.

Mi a startup?

Klasszikus értelemben a startup innovatív, új ötletre épülő (korai növekedési fázisban lévő) vállalkozásokat jelent. A terület lényegében bármi lehet, akár orvosi, biotechnológiai, mérnöki vagy IT-jellegű fejlesztés is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.