Üzleti tippek

Orvosi leletek gombnyomásra

Sipos Anikó
Sipos Anikó

újságíró. 2013. 01. 15. 10:42

A Telki Kórházban lehetővé tették a leletek biztonságos online elérését. Fejlesztésükkel egy éve az Invitel által szervezett innovációs versenyen, az InnoMax Díjon is indultak.
Korábban a témában:

Az újítás elsődleges célja a páciensek XXI. századi kiszolgálása mellett a költségcsökkentés volt, másodlagos, de szintén fontos szempont, hogy az „önkiszolgáló” technológiának köszönhetően a call center és az orvosok leterhelése is csökkent. Sőt, a fejlesztéssel a szerverszoba is felszabadult, így ma már ott is rendelést tartanak. A Telki Kórház ugyanis áttért a virtuális szerverekre, így már nem házon belül üzemeltetik a gépeket, hanem az Invitel kiemelt biztonsággal bíró Datacenteréből bérlik a kapacitást. „Ezzel több millió forintos beruházást spóroltunk meg, és azzal sem kell bajlódnunk, hogy 2-3 évente lecseréljük a szervereket” – érvelt az előfizethető informatika mellett Dr. Molnár Júlia, a kórház cégvezetője.

Az online leletmegtekintő rendszerből a páciensek jelszavuk megadásával a világon bárhol lehívhatják a szükséges orvosi dokumentációt és a kórelőzményeket, akárhova irányítja is őket az egészségügy vagy a biztosító. A rendszer biztonsági szempontból hasonlóan működik, mint az online bankolás. A kórház foglalkozás-egészségügyi céget is üzemeltet, amelyen keresztül körülbelül 30 ezer munkavállalót érnek el. A tervek szerint a következő informatikai fejlesztés ezt a területet célozza meg.

Dr. Molnár Júlia kiemelte, hogy az InnoMax Díj kiváló fórum arra, hogy összehozza azokat a vállalkozásokat, amelyek a gazdasági válság idején is fejlesztenek, és mennek előre. Emellett az is nagy segítség, hogy a versenyen induló projektek sokkal nagyobb nyilvánosságot kapnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.