Üzleti tippek

A Túró Rudi megúszhatja

Cukortartalma alapján a Túró Rudira is kellene chipsadót fizetni, de úgy tűnik mégsem kell. A Fidesz megmentené a Rudit.

A kakaós tejre, a kakaós italra, a Túró Rudira és a madártejre is kellene népegészségügyi termékadót fizetni az adótörvény tervezete szerint. Ezt a „baklövést” korrigálná időben, még zárószavazás előtt Font Sándor fideszes képviselő módosító javaslatával: nem vetné ki az adót a felsorolt termékekre.

Indoklása szerint ha nincs a felmentés, akkor az jelentős károkat okozna a tejtermék-előállítás piacán, csökkentené az Iskolatej-programra szánt támogatási összegek felhasználásának hatékonyságát és rontaná a tejfogyasztás növelésének esélyét.

Zárószavazás előtti módosító indítványában az indoklásnál azt írja még: ez a termék (mármint a Túró Rudi) a lakosság és főleg a gyermekek körében közkedvelt. Érdekes szempont, figyelembe véve hogy más közkedvelt termékekre nincs felmentés az adó alól.

De nézzük pozitívan: a Rudi megúszhatja az adóztatást. Feltéve, hogy ma jóváhagyják ezt a módosító javaslatot és bekerül az adótörvénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik