Üzleti tippek

Megnyitott az első roma vendéglő

Cigány tyúkos káposzta, kacsanyak késsel vágott tésztával, illetve csirke farhát móringgal - ilyen ételeket is lehet kapni.

Az ország első roma vendéglője a napokban nyílt meg Békésben. Tulajdonosa, Ásós Géza maga is roma származású. A Kira vendéglőben elsősorban tradicionális roma ételeket szolgálnak fel, és a főzés alapja a finomság mellett az olcsóság.
Az új étterem főszakácsa a roma tulajdonos családjának segítségével sajátította el az ételek elkészítésének fogásait. A csirke farhát móringgal például úgy készül, hogy a főtt krumplit hagymásan készítik elő, majd piros fűszerekkel ízesítik.

A roma ételeket, például a töltött káposztát hétköznap is felszolgálják, és ez nem jellemző a magyarországi éttermek kínálatára.

A vállalkozó egyébként egy korábbi pizzériát alakított át, és mint fogalmazott, száz négyzetméteres konyhája a legkényesebb uniós előírásoknak is megfelel.
Az étteremben rövidesen autentikus, a valódi cigány folklórt őrző roma zene várja majd az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik