Üzleti tippek

Tereket teremtettek

„A megújulás, az ésszerűsítés, az előremenekülés recesszió idején is nyerő stratégia lehet” – mondja Kis Károly, a Blue Business Interior Kft. ügyvezetője.

A tértervezéssel és térkialakítással foglalkozó, prémium-termékkategóriát képviselő cég a közép- és nagyvállalati ügyfélkör részére alkot „inspiratív munkatereket”, hogy a „négy fal közé betett bútorok” típusú iroda helyett egy jól működő munkakörnyezet alakuljon ki.

Az Üzlet & Siker pályázattal kapcsolatban Kis Károly úgy véli: tanulságos volt megismerni az átlaghoz való viszonyukat, illetve nagyszerű érzés a kollégákkal megosztani az audit eredményét, mely ösztönzően hat a teljesítményükre. Ugyanakkor egyelőre mérhető piaci előnyt nem tapasztaltak, legalábbis a tavalyi helyezésüknek nem volt érzékelhető hatása. De kijelenthető a cégen belül ösztönző az elismerés, ami a brandet erősítő kommunikációt is támogatni tudja.

A hazai vállalatok nemzetközi versenyesélyeiről szólva Kis Károly elmondta: „Minden versenyben az győz, aki valamiben többet tud, mint a nagy átlag és ezt a megfelelő helyen és pillanatban használni is tudja, s mi magyarok jók vagyunk abban”.
Kiemelte, a pénzügyi szituációt tekintve a nemzetközi helyzet nagyon hasonló a mi helyzetünkhöz, a globalizáció ugyanis szinte mindent összemos. Sajnos láthatjuk, hogy a pénzügyi és gazdasági folyamatok nem mindig követik egymást. Mégis, ha az intellektuális tőkénket megfelelő hittel, bizakodással tudjuk/tudnánk használni, az a nemzetközi versenyben is előnyt jelentene.

A jelenlegi piaci helyzet – tekintve, hogy a kkv-k adják a foglalkoztatás jelentős részét – szerinte kormányzati szintű beavatkozást igényelne. Különösen, hogy a hitelekből működő vállalkozásoknak a jelenlegi helyzet nagyon komoly kihívást jelent.

A cég névjegye

Név: Blue Business Interior Kft.
Alapítva: 1999
Cégvezető: Kis Károly
Profil: inspiratív irodaterek kialakítása, tértervezés, prémiumkategóriás irodabútorok forgalmazása
Árbevétel: 1 Mrd HUF
Alkalmazottak száma: 16
Működési terület: Budapest és környéke, esetenként nagyobb vidéki beruházások
Korábban indult-e az Üzlet & Siker pályázatán? Igen, 2007-ben helyezett lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik