Üzleti tippek

Megint nem volt egyértelmű a hitelkártya-hirdetés

admin
admin

2008. 02. 21. 13:27

A fogyasztók számára megtévesztő módon reklámozta hitelkártyáit az Unicredit és a Credigen Bank. Emiatt az előbbi 1 millió, az utóbbi pedig 2 millió forint bírságot kapott.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata feltárta, hogy az Unicredit 2005 májusától, a Credigen pedig 2005 októberétől egyes piaci tájékoztatásaiban a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

A bankok a fogyasztókat nem pontosan tájékoztatták arról, hogy a hitelkártyák esetében a kamatmentesség kizárólag a kártyával történő vásárlásokra vonatkozik, készpénzfelvételre nem. E mellett ugyancsak szükséges a kamatmentességhez, hogy a teljes tartozást a megjelölt határidőig megfizessék a kártyatulajdonosok, egyéb esetben kamatot számítanak fel.

A GVH szerint pontatlanul volt megfogalmazva az is, hogy az „akár 51 nap” kamatmentesség esetén ez az ígéret csak akkor teljesül, ha az elszámolási időszak első napján történik meg a vásárlási tranzakció, ettől kezdve a kamatmentes időtartam hossza folyamatosan, minden egyes további napon 1 nappal csökken.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.