Üzleti tippek

Hatékony kommunikáció

Az elmúlt három év sikerei alapján ugyan számított a jó eredményre dr. Erdei Sándor cégvezető, de a pályázattal az volt az elsődleges céljuk, hogy tükröt tartsanak maguk elé. Az elkészült auditról szólva alapvetően két dolgot emel ki: az elemzés egyrészről megerősítette őket abban, hogy jó irányba halad a vállalat, másrészről pedig olyan fejlesztendő területekre mutatott rá, amelyek valóban figyelmet érdemelnek. Mint mondta, maga a minősítés tartalmazott új elemeket, így például a kreatív kihívások kezelésének szükségességét.

Cégnévjegy


Név: E-Care Solutions Kft.
Alapítva: 1998. 06. 01.
Cégvezető: dr. Erdei Sándor
Profil: elektronikai eszközök javítása
Árbevétel: 2005-ben 242 844 Ft
Alkalmazottak száma: 31
Működési terület: telekommunikáció, elektronika, illetve biztonságtechnika
Korábban nem indult az Üzlet & Siker pályázatán.

Vállalatuk egyre nagyobb hangsúlyt fektet a belső és külső kommunikációra, hiszen ez az egyik kulcsa a sikerüknek, másképpen nincs lehetőség az új koncepciók kipróbálására, ez pedig a vállalkozás teljesítményét is alapvetően meghatározza. „Mind szervezetünk, mind a piaci megítélés szempontjából pozitív hatást remélünk a díjtól” – mondta a cégvezető, hozzátéve azt is, hogy véleménye szerint bármilyen minősítés akkor hiteles, ha mások fogalmazzák meg róluk, nem ők állítják magukról.
Ugyanakkor egy állítás, döntés hatása is lehet kettős, mondja. Rengeteget gondolkodott az okokon, amikor egy fontos vevőjüket elvesztették. Arra a megállapításra jutott, hogy nem elég jól végezni a munkát, jól is kell kifelé kommunikálni. Természetesen „igazságtalannak” érezte a vevői döntést, de azt is tudja, hogy „poklokon” keresztül vezet az út a megújulás felé. Éppen a minősítés egyik értékes hozadéka lehet, hogy volt multinacionális vevőjük visszatalál hozzájuk, illetve potenciális új vevők is megismerhetik cégüket.

A hazai kkv-k nemzetközi esélyeiről szólva dr. Erdei Sándor azt emelte ki, hogy cégük árbevételének legjelentősebb része exportszolgáltatásból származik. Ez jelentős mértékben annak köszönhető, hogy az E-Care Solutions Kft. tagja a rotterdami székhelyű DBH Groupnak. Szerinte jelentősen csökkennek azoknak a cégeknek az esélyei, amelyek nem képesek bizonyos méretet elérni, éppen ezért nyitott gazdaságban a kkv-knak is nyitottnak kell lenniük.

A cégvezető a jelenlegi gazdaságpolitikai helyzetről úgy vélekedik, hogy a honi kkv-k versenyképessége egyértelműen romlik a megszorító intézkedések nyomán. Szerinte nincs más lehetőség, mint új belső és külső erőforrásokat találni, hogy hatékonyságukat növelni tudják. Saját cégük szempontjából ebben a törekvésben döntő fontosságúnak tartja kollégái elkötelezettségét a közös siker iránt, illetve új külpiacok felkutatását rotterdami irodájuk segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik