Üzleti tippek

Csúcsfejlesztés a prémium kategóriás nemzetközi turizmusban

Új fejezetet nyit az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi fejlődésének történetében a világviszonylatban is kiemelkedő, 12 éves turisztikai fejlesztési projekt.

Abu Dhabi Turisztikai Hivatala közzétette azt a nagyszabású fejlesztési tervet, amely stratégiai turisztikai célponttá alakítja át a főváros partjaitól mindössze 500 méterre fekvő, 27 ezer négyzetkilométeres Saadiyat-szigetet.

“Új fejezetet nyit Abu Dhabi történetében Saadiyat-sziget nagyszabású fejlesztése” nyilatkozta Mohammed Bin Zayed Al Nahyan sejk, Abu Dhabi koronahercege. “Saadiyat – amely boldogságot jelent – lenyűgöző természeti táj mintegy fele akkora területen, mint a trópusi Bermuda-sziget. Ebben a környezetben valósítjuk meg 2006-tól 2018-ig három fázisban azt a csúcskategóriás ingatlanfejlesztést, amely motorja lesz Abu Dhabi gazdasági fejlődésének, és amely egyben Közel-Kelet legnagyobb, szigeten megvalósított fejlesztése. A projekt során elsőrendű szempontunk, hogy ezt a minden igényt kielégítő turisztikai célpontot a természeti környezet megóvásával, sőt, annak kihangsúlyozásával valósítsuk meg.”

A koronaherceg elmondása szerint a megálmodott Saadiyat nem csak turisztikai célpontként, hanem egy különleges minőségű rezidens életforma helyszíneként is működik majd: a kiépülő infrastruktúra a turizmus mellett a civil élet igényeit is luxus fokon elégíti ki, kezdve a munkakörülményektől a kulturális eseményekig.

A szigeten hat, jellegében jól elkülöníthető kerületet alakítanak ki, amelyeket fő ütőérként köt össze egy pálmákkal szegélyezett autópálya. Fehér homokos tengerpart húzódik 19 kilométeren, két golfpálya épül, a látogatókat 7000 szobával várja 29 hotel, köztük egy ikonikus jelentőségű 7 csillagos szálloda, a három jachtkikötőben ezer hajó vethet horgonyt, és ezeken túl még több mint 8000 exkluzív villa biztosítja a premier kategóriás vízparti életstílus feltételeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik