Üzleti tippek

Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot

A Profikomp Kft.-t 2000-ben alapították magyar magánszemélyek. Az elmúlt évek mindegyikében jelentősen nőtt a sikeresen megvalósított projektjeik száma, a komposztálás területén piaci részesedésük elérte a 80 százalékot.












Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 1


Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 2
dr. Aleksza László
Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 3

A cég a biológiai hulladékgazdálkodás területén kínálja szolgáltatásait, a kezdetektől fogva a kiemelkedően magas színvonalra és a teljes körűségre helyezve a hangsúlyt, folyamatosan növekvő ügyfélköre számára az előkészítéstől, tervezéstől kezdve egészen a kulcsrakész megvalósításig.

Az innováció, a kutatás-fejlesztés kulcsfontosságú a cég számára. Számtalan hazai és európai uniós forrást nyert el az elmúlt években ilyen jellegű tevékenységekre. A meghatározó hazai és nemzetközi kutatóhelyekkel, egyetemekkel szinte napi kapcsolatot tart.

Kettős cél vezérelte a menedzsmentet, amikor beneveztek az Üzlet&Siker pályázatára. Egyrészről objektív mérőszámokkal szerettek volna információkat szerezni cégükről, remélve, hogy az esetleges kritikai észrevételeket, javaslatokat jól fel tudják használni a további fejlesztésekben, másrészt úgy ítélték meg, hogy ezen a pályázaton részt venni pr-szempontból is fontos.

Dr. Aleksza László ügyvezető biztosra veszi, hogy az elnyert díj pozitívan befolyásolja a cég jövőjét, hiszen rangos elismerés, ezért büszkék rá. Véleménye szerint egy magyar kis és középvállalkozásnak minden ilyen lehetőséget meg kell ragadnia, hiszen sokat profitálhat belőle.









Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 4


Profikomp Kft.


• Alapítva: 2000
• Vezető: dr. Aleksza László (35 éves, agrármérnök, a környezettudományok doktora – Ph.D.)
• Profil: környezetvédelmi tanácsadás, hulladékgazdálkodási gépek, technológiák fejlesztése és forgalmazása
• Árbevétele: 526,43 millió (az értékesítés éves nettó árbevétele; 2004)
• Alkalmazottak száma: 5

Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 4
Profikomp Kft.: Hulladékból hasznot 3

Nagyon jó ötletnek tartja az európai versenyképességi gyorsaudit megküldését, sokat lehet tanulni belőle. Számukra a tartalma különösebb meglepetést nem okozott, de természetesen örömteli volt olvasni azt, hogy cégük versenyképessége objektív mérce alapján is kiemelkedő. Akárcsak azt, hogy erősen innovatív vállalatnak minősülnek.

A Profikomp Kft. éppen jó példa, ha a hazai kkv-k európai versenyképességéről van szó. Idén megalapították képviseleteiket Spanyolországban és Lengyelországban, méghozzá máris komoly szerződésállománnyal. Azért ehhez hozzátette az ügyvezető, hogy hazai kisvállalkozás az ő megítélése szerint csak abban az esetben lehet versenyképes és sikeres, ha valamilyen szempontból specializálódik, és terméke, szolgáltatása nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő színvonalú. Ehhez folyamatos továbbképzésre, innovációs tevékenységre és kreativitásra van szükség, amellyel legalább részben ellensúlyozhatják a források hiányából, tőkeszegénységükből fakadó, tartós versenyhátrányukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik