Pénzügy

Lecsapott a NAV, háromezer kamus ruhát foglaltak le egy kamionból

A NAV Békés megyei pénzügyőrei Gyulánál ellenőrizték azt a kamiont, amely 20 tonna ruhával érkezett Törökországból. A legális szállítmány között ezrével lapultak a hamisítványok.

A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték Gyulánál azt a teherautót, mely Törökországból ruhákat szállított Magyarországra. A rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a legális áru közé, zsákokba csomagolva, több mint 3 ezer, megközelítőleg 64 millió forint értékű hamis ruhát (Adidas, Tommy Hilfiger, Armani, Louis Vuitton, D&G, Gucci, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Nike) rejtettek.

A sofőr nem tudta bemutatni a jogtulajdonosok engedélyét, így a szállítmányt a NAV munkatársai lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette és iparvédelmi jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak.

64 millió forintos fogás Gyulán

64 millió forintos fogás GyulánA Békés megyei pénzügyőrök Gyulánál ellenőrizték azt a kamiont, amely 20 tonna ruhával érkezett Törökországból. A legális szállítmány között ezrével lapultak a hamisítványok.Munkatársaink szúrópróbaszerűen ellenőrizték Gyulánál azt a teherautót, mely Törökországból ruhákat szállított Magyarországra. A rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a legális áru közé, zsákokba csomagolva, több mint 3 ezer, megközelítőleg 64 millió forint értékű hamis ruhát (Adidas, Tommy Hilfiger, Armani, Louis Vuitton, D&G, Gucci, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Nike) rejtettek.A sofőr nem tudta bemutatni a jogtulajdonosok engedélyét, így a szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette és iparvédelmi jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2018. augusztus 1., szerda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik