Belföld

Bírót is megvesztegethetett a volt NAV-os pénzügyőr

Hivatali helyzetével többször is visszaélő volt pénzügyőrről, ügyvédi és bírói korrupcióról is beszámolt az a tanú, akinek feljelentése alapján hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – írja a Magyar Idők a Pesti Srácok alapján. A feljelentésben az szerepel, hogy a volt adóellenőr munkahelyi kapcsolatait és beosztását felhasználva járt el az adóhatóság által indított különböző adó- és büntetőügyekben.

Íme egy részlet a feljelentésből:

Az asszony ötszázezer és ötmillió forint közötti összegeket kért és kapott a különböző ügyek elintézéséért, de előfordult, hogy a nő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságán járt el, illetve az adóhatóság Repülőtéri Igazgatóságához tartozó Cargónál vámkezelésre váró árukat hozott ki alacsonyabb költségek megfizetése mellett.

A tanú egy olyan alkalomról is beszámolt, amikor a hölgy a NAV egyik magas beosztású tisztviselőjével találkozott, és az ő segítségével avatkoztak be egy több mint hatmilliárdos költségvetési csalás gyanújával elrendelt nyomozásba.

A feljelentés szerint a nő jó viszonyban van egy budapesti ügyvéddel és annak feleségével, aki az egyik fővárosi bíróságon ítélkezik. Állítólag ők is kaptak a vesztegetési pénzekből, a tanú szerint azért, mert belenyúltak egy fővárosi vállalkozó elleni eljárásba úgy, hogy a NAV-os hölgy kérésére a bírónő a büntetőpert hosszabb időre elnapolta, majd kérésre súlyosabb ítéletet szabott ki a vádlottal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik