Pénzügy
szép-kártya (Array)

Itt az utolsó felszólítás a SZÉP-kártyásoknak

24.hu
24.hu

2018. 05. 23. 14:25

Korábban a témában:

Alig egy hetük maradt a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy felhasználják a közel 2,4 milliárd forint lejáró juttatásaikat, közölte az OTP saját nevében. A májusi hosszú hétvégéket követően látható, hogy a két évvel ezelőtt feltöltött 77,2 milliárd forint 97 százalékát már elköltötték a pihenni vágyó kártyabirtokosok.

A bank cafeteria üzletágának vezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó az eddigi tapasztalatok alapján úgy látja, sokan kifejezetten a májusi hosszú hétvégékre tartogatták SZÉP-kártyás juttatásaikat. Ezt igazolja az is, hogy a kártyabirtokosok a május elsejei négynapos hétvége során 146 millió forinttal majd a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégén 145 millió forinttal csökkentették a lejáró egyenlegek összegét.

A hatályos jogszabályok szerint a SZÉP-kártyákra 2016-os évben utalt juttatások érvényessége idén május 31-én éjfélkor lejár. Ezt követően ezek a juttatások lejártnak minősülnek és a kártyabirtokos számára már nem lesznek elérhetőek. A lejárt összegeket a kártyakibocsátó június 30-ig visszautalja a munkáltatók részére.

Azok a kártyabirtokosok, akik a hátralevő napokban már nem szeretnének utazni vagy pihenni, akár a belföldi nyaralásukhoz kiválasztott szállásukat is lefoglalhatják, és kifizethetik az összeg egészét, vagy annak egy részét is a SZÉP-kártya előlegfizetési lehetőségének köszönhetően, hívta fel a figyelmet a bank.

Egyébként pedig: 

Budapest, 2012. január 27.
Négyszínnyomtatással készült, a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) papírívei a Pénzjegynyomdában. 
MTI Fotó: Pénzjegynyomda
Utoljára bukjuk el május végén a SZÉP-kártyákon maradt milliárdokat
Jövőre már nem egyszerre veszti el a cafeteriát, aki nem költötte el időben. Hanem majd szépen részletekben.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.