Pénzügy
szép-kártya (Array)

1,36 milliárd forintot költöttek a SZÉP-kártyások május első hétvégéjén

24.hu
24.hu

2018. 05. 04. 10:43

Korábban a témában:

1,36 milliárd forintot költöttek a SZÉP kártyások május első hétvégéjén, jelentette a három kibocsátó közül az OTP-csoport. A május elsejei hosszú hétvégén 146 millió forinttal csökkent a SZÉP-kártyáikon május 31-én lejáró összeg. Ezzel a csoport által kibocsátott SZÉP-kártyákra 2016-ban töltött 77,2 milliárd forint több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok.

A jelenleg hatályos szabályozás értelmében a Széchenyi Pihenőkártyákra utalt juttatások érvényessége a feltöltést követő második év május 31-én lejár. Idén ez a 2016-os juttatásokat fogja érinteni. A lejárt összegek visszakerülnek a munkáltatókhoz. Jelenleg mintegy 3 milliárd forint juttatás pihen még 236 000 kártyabirtokosnál.

Számukra még szűk egy hónap áll rendelkezésre, hogy juttatásaikat élményekre fordítsák a 32 000 elfogadóhelyének valamelyikén.

Ha nem használják fel május végéig, ezek az összegek a kártyabirtokos számára nem lesznek elérhetők.

Szigetszentmiklós, 2013. július 2.
Fotómontázs a nyári pihenés, a kikapcsolódás, kirándulás, egészséges életmód illusztrálására.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.
Milliárdokat bukhatnak a SZÉP-kártyások, ha nem költenek gyorsan
Május 31-ig kell felhasználni azt a 4,3 milliárd forintnyi juttatást, amit még 2016-ban kaptak.

Az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan az összegek felhasználása a határidő előtt felgyorsul. A május elsejei hosszúhétvégén a kártyabirtokosok 146 millió forinttal csökkentették lejáró egyenlegüket.

A bank cafeteria üzletágának vezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztráljanak a kibocsátó honlapján, majd ellenőrizzék egyenlegüket, és használják fel a még megmaradt 2016-os összegeket, akár egy családi kirándulásra valamelyik hazai állatkertbe, akár egy wellnesshétvégére.

A csoport arra számít, hogy a közeledő pünkösdi hosszú hétvége alatt tovább fog csökkenni a lejáró egyenlegek összege, hiszen a költési adatok is folyamatosan azt mutatják, hogy a SZÉP-kártya a családi pihenések egyik nélkülözhetetlen eszközévé vált.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.