Gazdaság

Megsarcolnák azt, aki nem költi el SZÉP-kártyás pénzét

szép-kártya (Array)
szép-kártya (Array)

Legfeljebb 3 százalékos havi díjat számíthatna fel a jövőben a fel nem használt Széchenyi Pihenő Kártya-keret (SZÉP Kártya) után a kibocsátó – írta az Mfor egy rendelet-tervezetre hivatkozva, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium töltött fel a kormány honlapjára.

Ezt a tételt akkor kellene megfizetni, ha a munkavállaló az utalást követő második naptári év május 31-ig nem használja fel a SZÉP-kártyán lévő pénzeszközt. Az így befolyó összeget az intézmény a kártyával közvetlenül összefüggő marketingköltségeire fordíthatná csak.

A portál szerint az új szabállyal vélhetően motiválni akarják a kártyában részesülőket, hogy költsék el az így kapott juttatást. Ugyanis nagyon sok pénz – akár 1 milliárd forint – tud beragadni amiatt, hogy a dolgozók nem költik el időben.

Változás lehet még, hogy megváltozna a kibocsátók törvényi besorolása. Eddig olyan intézmény léphetett erre a piacra, amely (egyéb feltételek mellett) az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló törvény szerinti szolgáltatónak minősült. Jelenleg az OTP, az MKB és a K&H forgalmazza a kártyákat. A jövőben pénzforgalmi szolgáltatók megnevezés szerepelne a jogszabályban, így a felügyelet az MNB-hez kerülne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik