Pénzügy

BMW-gyár épülhet Borsodban?

Egy március 26-i kormányrendelet értelmében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Hernádnémeti közigazgatási területén elhelyezkedő mintegy 80 ingatlanon, illetve véglegessé vált döntés alapján az ezen ingatlanokból kialakított területen megvalósuló, ipari telephely kialakításával és munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő hatósági ügyeket.

Hogy mindez mit takar, arról sem a település polgármestere, sem pedig más nem nyilatkozhat. A Miskolccal közös projektben érintettekkel ugyanis a Boon.hu szerint titoktartási szerződést írattak alá. Így mindössze annyit sikerült megtudniuk, hogy a terület nagyságából lehet következtetni arra, milyen iparág képviselőiről lehet szó. Ez pedig valószínűsíti szerintük, hogy egy autógyár képviselőivel tárgyal a kormány. Információik szerint a Miskolccal már többször “hírbe hozott” BMW települhet a megyébe.

A Portfolio.hu szerint a megyei lap értesüléseit erősítheti, hogy az elmúlt hetekben két potenciális BMW-beszállító, a japán Toray és a kínai CATL kapcsán is szóba került Magyarország. Az, hogy a potenciális beszállítók elkezdtek mozgolódni Magyarországon erősíti a gyanút, hogy a BMW is a régióban kereshet helyet gyárának.

Kiemelt kép: A BMW Z4 tanulmányautó a 45. Tokiói Autószalonon 2017. október 25-én. (MTI/EPA/Ota Kijosi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik