Pénzügy

Garancsi cége viheti a MÁV pénztárak bevételeit

Egyedüli ajánlattevő volt, így nem történhetett kisiklás.

A becsült nettó 290 millió forint helyett 466 millió forintért egy évig Garancsi István új cége, a G4S Készpénzlogisztikai Kft. szállíthatja a vasúti pénztárak bevételeit – írja a Napi.hu, miután a közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. közzétette a Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás szerint Kelet-Magyarország 120, Nyugat-Magyarországról 60 értékesítési helyéről kell elszállítani, majd feldolgozni a bankjegyeket és az érméket. Az eljáráson csak a G4S Készpénzlogisztikai Kft. tett ajánlatot. A szerződést január 23-án megkötötték, azt a MÁV-Start egy évvel meghosszabbíthatja.

A G4S Készpénzlogisztikai Kft. tulajdonosa a G4S International Holding Ltd., amelynek anyacégétől a közelmúltban vette meg magyarországi biztonságtechnikai érdekeltségeit a GaranSec Zrt. Az utóbbi céget az egyebek mellett a Videoton FC-t és a Market Építő Zrt.-t tulajdonló Garancsi István alapította 2017 októberében.

Így lett Orbán barátjából a legnagyobb pénzszállító
Garancsi István a Videoton működtetéséhez használt módszerét még nagyobb léptékben alkalmazta: előre elzálogosította a világ legnagyobb biztonsági cégétől megvett magyar leányvállalatok vagyonát.
Miért biztosít Orbán barátjának havi 40 milliós fizetést a kormány?
Garancsi István cégét a NAV megvédi a kockázatoktól, a munkáját a Vodafone elvégzi, mégis zsebre teheti a kormány által meghatározott hatósági ár minden negyedik befizetett forintját.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik