Pénzügy
Budapest, 2017. szeptember 8.
Érdeklõdõk a Szomszédok Közérdekû Nyugdíjas-szövetkezet irodájában a IX. kerületi Mátyás utcában 2017. szeptember 8-án. 2017 júliusától a diákszövetkezetek mintájára megalakulhatnak az idõsek rugalmas foglalkoztatását lehetõvé tevõ közérdekû nyugdíjas szövetkezetek.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Szabóné nyugdíja arra sem elég, hogy levegőt vegyen

24.hu
24.hu

2017. 10. 30. 12:00

Korábban a témában:

Egy a nyugdíjas szövetkezeten keresztül munkába álló nőt, Szabó Józsefnét kérdezte életéről, tapasztalatairól a HRportal. A nyugdíjas minden nap felül a biciklijére, és négy kilométert teker a konzervgyárig. Napról napra így jár munkába Szabó Józsefné. Aktív életet él, rácáfol minden olyan sztereotípiára, amely szerint a nyugdíjasok élettere a fotel, tévé, konyha háromszögre koncentrálódik. Tegyük hozzá, nincs választása, muszáj dolgoznia, mert kevés a járadéka.

Havonta 60 ezer forint a nyugdíjam. Ez még arra sem elég, hogy tisztességesen levegőt vegyek. A bankoknál nem kapok hitelt erre a kis jövedelemre, pedig jön a tél, és mindkét kazánom tönkrement, valamiből fedezni kellene a cseréjüket. Amikor megláttam az újságban, hogy nyugdíjas munkavállalókat keresnek, egyből jelentkeztem a megadott telefonszámon. Én nem kérek ingyen semmit, jó lehetőség ez a keresetkiegészítésre.

A konzervgyárban szezonális munkát kapott, de mint a portálnak elmondta, annak lejárta után is szeretne dolgozni, amíg ereje engedi. Úgy tűnik, a Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet tud is majd neki másik munkát adni.

Hogy mi lesz akkor, amikor már nem leszek képes dolgozni, azt egyelőre nem tudom…

– jegyezte meg aggódással a hangjában.

Korábban lapunk is megkérdezett nyugdíjasokat, ők miért állnának munkába:

Budapest, 2008. december 29.
Babiczky Györgyné eladó-pénztáros egy budapesti bevásárlóközpontban egy visszahozott árut cserél ki. Megkezdődött a karácsony utáni áru-visszacserélési láz. Sokan szeretnék a nem megfelelő ajándékba kapott termékeket, számukra hasznosabbra kicserélni. A jogszabályok szerint, ha a vásárlónak minőségi kifogása van, lényegtelen, hogy a karácsonyi időszakban vásárolta-e a terméket, mindenkor a hibás teljesítés szabályai szerint kell eljárni a kereskedőnek, de méretet, vagy színt nem köteles másikra cserélni. Mint ahogyan abban is a kereskedő dönthet, hogyan jár el, ha esetleg két ugyanolyan ajándék került a karácsonyfa alá.
MTI Fotó: Kovács Attila
Munka nyugdíj mellett: kell a pénz, de a hasznosság érzése legalább ennyire fontos
Két-három hét még, mire megjelennek az állásajánlatok az elsőként bejegyzett nyugdíjas szövetkezetnél. Az áruházláncok nagy része számít a nyugdíjasok munkájára.

Kiemelt kép: Érdeklődők a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet irodájában a IX. kerületi Mátyás utcában 2017. szeptember 8-án. MTI, Illyés Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.