Pénzügy
Image: 73697157, Quaestor-károsultak tüntetnek Budapesten a City Gate irodaház előtt., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A Quaestor-károsultak Strasbourgig mennek igazukért

24.hu
24.hu

2017. 05. 23. 09:45

Szerintük a kártalanításunk fedezetéül szolgáló vagyon most is megvan, a követelések értékalapú rendezése most is lehetséges lenne.
Korábban a témában:

A Quaestor-károsultak a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak jogorvoslatért. Dr. Litresits Andrással a beadványokat készítő ügyvédek egyikével ma adják postára a strasbourgi beadványokat.

A károsultak közleményükben megállapítják, hogy a Quaestor bedőlése óta eltelt 805 nap alatt sem történt meg a kártalanításuk, az ellopott 210 milliárd forintnak csak a töredékét kapták vissza. Szerintük a kártalanításunk fedezetéül szolgáló vagyon most is megvan, a követelések értékalapú rendezése most is lehetséges lenne.

Korábban csaknem hatvanan támadták meg a Quaestor-kárrendezési törvényt, az Alkotmánybíróság azonban elutasította az indítványaikat.

Mi nem közpénzt, hanem a saját pénzünket követeljük vissza, mégpedig teljes egészében, mert annyi már most is nyilvánvaló, hogy itt nem egy egyszerű befektetési kockázat, hibás gazdálkodás következményeit kell elszenvednünk, hanem a legnagyobb magyar pénzügyi csalásét, egy összeesküvéséét, egy nyilvánvalóan összetett és szövevényes bűnelkövetéséét, amely előre kitervelten, tudatosan irányult a befektetők megkárosítására.

– írták a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.