Pénzügy

Órási bravúr a NAV-tól: többmilliárdos adócsalást derítettek fel az autósportban

A magyar autósportban dolgozó adócsalókat leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), adta hírül csütörtökön a Hír TV.

A Hír TV úgy tudja, az egyik gyanúsított a túraautó-világbajnokságon induló magyar versenyző édesapja. Információik szerint több mint 3 milliárd forint költségvetési csalásról van szó.

A gyanú szerint a gyanúsítottak a szponzoroktól érkező pénzeket osztották vissza a támogatóknak. Az adónyomozók hét gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezték, meghallgatásuk jelenleg is tart a Szekszárdi Járásbíróságon. Információink szerint a gyanúsítottak száma elérheti a százat is, ők szabad lábon védekezhetnek.

A Hír TV azt is kiemelte, hogy információik szerint az FIA WTCC-ben (túraautó-világbajnokság) induló egyik magyar pilóta apja lehet az egyik gyanúsított. A Zengő Motorsport pénteki Facebook-közleményében elismerte, hogy ez nem más, mint idősebb Ficza Ferenc, a csapat pilótájának apja.

Csapatunk bízik benne, hogy versenyzőnk édesapja mielőbb tisztázódik a vádak alól. Számunkra az út eddig is szabályokkal és törvényekkel volt övezve, más utat pedig nem tartunk elfogadhatónak”

– írják, és kiemelik, hogy a pilótáik továbbra is minden támogatást megkapnak.

Az ügyben Michelisz Norbert, a Honda gyári versenyzője csütörtöki közleményében jelezte, hogy sem neki, sem apjának nincs köze a csaláshoz.

(Képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik