Pénzügy

Újabb Vitézy-cég süllyedt el, de már Habony nélkül

Az Orbán Viktor távoli rokonságába tartozó üzletember cége, a Dalmácia Holiday Kft. a 2015-ös évet mínusz 5,9 milliárdos saját tőkével és 11 milliárdos kötelezettséggel zárta. A bíróság elrendelte a cég felszámolását – értesült a Világgazdaság.

A horvátországi turisztikai portfólió építésére és fejlesztésére létrehozott cég 2015 végére 862 millió forint veszteséget halmozott fel, saját tőkéje mínusz 5,9 milliárdra esett vissza, emellett csaknem 11 milliárd forint kötelezettséget tartott nyilván a könyvelésében.

A kötelezettség nagy részét a Raiffeisen Banktól korábban felvett hitel adja, a hosszú lejáratú kölcsönt a 2014-es üzleti évben kellett volna visszafizetni, ám a mérleg szerint “a jelenlegi gazdasági helyzet ezt nem tette lehetővé”.

Nem ez az első vállalkozása az Orbán Viktor miniszterelnök távoli rokonságába tartozó Vitézynek, amely ellen felszámolási eljárás indult: így járt a kormánypárti Helyi Téma című napilapot előállító Théma Lapkiadó Kft. és az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. is. Utóbbi társasággal kapcsolatban Vitézy azt állította, hogy nem igazak a cégei eladósodásáról szóló hírek, az adriai turisztikai birodalom él és virul, középpontjában a zágrábi bejegyzésű Adriatiq Islands Group Plc.-vel.

Egy időben Habony Árpád is Vitézy Tamásnak dolgozott, egy cégének volt az ügyvezetője.

(Nyitóképünkön Vitézy Tamás látható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik