Pénzügy
Czunyine-Bertalan-Judit(960x640).jpg (Czunyiné Bertalan Judit, köznevelési államtitkár, )

Czunyiné: egy nagy ugrásra van szükség

24.hu
24.hu

2016. 06. 17. 12:14

Korábban a témában:

Czunyiné Bertalan Judit, bukott köznevelésért felelős államtitkár nagyot ment egy információs konferencián. Azt mondta, hogy:

Egy nagy ugrással, a legmodernebb technikák és pedagógiai módszerek átvételével kell pótolni az oktatás digitalizációjában meglévő 10-15 éves lemaradást.

Czunyiné jelenleg a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, bármit is jelentsen ez. Ebben a minőségében úgy vélte: az optimális minimumra kell csökkenteni a “digitális bennszülötteknek” számító gyerekek és a tanárok közötti szakadékot, ami elsősorban abból adódik, hogy a pedagógusok több mint fele 45 évnél idősebb és legfeljebb csak továbbképzéseken ismerkedhetett meg a digitális pedagógiai módszerekkel.

Czunyiné Bertalan Judit közölte, a kormány egy olyan, elsősorban interakcióra épülő, tantárgyakon átívelő és az egész iskolai képzést lefedő digitális fejlesztésben gondolkodik, amely a tanárok munkáját is segíti. A kormánybiztos hangsúlyozta, olyan digitális tudást kell biztosítani a diákoknak, amellyel magabiztosan boldogulhatnak a munkaerőpiacon.

Külön kitért arra is, hogy felméréseik szerint a lányok a fiúknál nem kevésbé alkalmasak a digitális szakmakörökre. “Ez most nem valamiféle gendertörténet” – fogalmazott, majd hozzátette, felméréseik szerint a lányok a műszaki pályán ugyanolyan jól teljesítenek, mint a fiúk.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.