Pénzügy
quaestor (quaestor)

Quaestor-kártalanítás: újra kell számolni

24.hu
24.hu

2016. 06. 14. 08:37

Korábban a témában:

A parlament hétfőn többek között módosította a Quaestor-károsultak kárpótlásáról szóló törvényt is. A változtatásra azért volt szükség, mert a Kárrendezési Alap az eddigi szabályok alapján mindenkivel úgy számolt el, mintha a kötvényeket a kibocsátáskor vásárolta volna, és a teljes kamatot hozamként kalkulálta.

A most elfogadott törvénymódosítás azonban pontosította a hozam fogalmát, és azt a jóváírt kamat összegéből a ténylegesen elért jövedelemben határozta meg – írta az Azénpénzem.hu. A módosítás intézkedik arról is, hogy azoknak, akiknek a kárrendezése az új definíció alapján számított hozammal több mint ötszáz forinttal növekedne, az Alapnak 30 napon belül újra meg kell állapítania a kárpótlás összegét, és erről értesítenie kell a jogosultat.

A kalkuláció hibáira a károsultak többször is próbálták felhívni a figyelmet. A Quaestor Károsultak Közössége szerint a 32 ezer elszámolási határozatból 12 ezer lett nullás, vagyis: ennyien nem kaptak egyetlen forintot sem. Állítólag ezrek kifogásolták a hozamszámítást.  Az újraszámítás most adhat nekik némi reményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.