Belföld

200 milliót vett fel a Quaestortól a csőd napján egy közhivatali sofőr

quaestor (Array)
quaestor (Array)

Egy bizonyos B. G.R. az évtized elején lett az egyik közhivatal sofőrje lett. Így hívták azt a férfit is, akinek a számláiról tavaly március elején majdnem 200 millió forint került át a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt.-ből – írja az átlátszó.hu.

Ekkor jelentett csődöt Tarsoly Csaba cégcsoportja.

Eddig csak arról beszéltek a hírekben, hogy a külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. a csődbejelentés után néhány órával rögtön kimentette 3,8 milliárdját. Beszéltek arról, hogy a korábbi bankcsődök (Buda-Cash, Hungária) miatt már korábban eldőlt, hogy kiveszik a pénzt, de még mindig fennáll a bennfentesség gyanúja.

Az Átlátszó tudomása szerint összesen 333 ügyfél kapta meg a pénzét ugyanezen a napon, legalább milliós összegekről volt szó minden esetben.

Az említett B. G. R.-nek a csődig több mint 350 milliót fizetett ki a Quaestor, így övé a második legnagyobb tétel a kiutalások közt. Nyugdíj-előtakarékossági számlájára vett fel 414,5 milliót, még 2008-ban kezdett el félretenni, azóta pedig majd’ egymilliárdot fizettek ki neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik