Nagyvilág

Tarsolyék rendszeresen dézsmálták a Quaestor kasszáját

tarsoly csaba őrizetben (Array)
tarsoly csaba őrizetben (Array)
A legtöbb pénzt felvevő személy egyszerűen „B. Laci”-ként szerepelt a bizonylatokon.

Szinte napi rendszerességgel vettek ki tízmilliókat a Quaestor vezetői a pénztárból – írja a Blikk a nyomozati iratokra hivatkozva.

A lap korábban már beszámolt arról, hogy Tarsoly Csaba valamivel több mint egymilliárd forintot vett ki 102 részletben, de mások is dézsmálták a cég készpénzállományát. 2014 végéig több mint 7,5 milliárd forintra rúgott a lenyúlt pénzösszeg.

A pénzt úgy vették ki, hogy sokszor még a bizonylatot sem fűzték le, de ha ez meg is történt, csak a legritkább esetben volt aláírva. 2010-ig „csak” néhány százmilliót talicskáztak így ki évente a Quaestorból, utána pedig évi egy-másfél milliárdot.

Tarsoly 2012 után óvatosabbá vált. Addig ő kérte ki a legtöbb pénzt, de utána már csak elvétve járt rá a készpénzre, 2014-től pedig egyáltalán nem szerepel a neve a felvevők között. Utána a legtöbb pénzt „B. Laci” néven vették fel.

Mindezek miatt az ügyészség sikkasztással is meggyanúsította Tarsolyt és „B. Lacit” is. A Quaestor-vezér minderről annyit mondott, hogy csak „postás” szerepet játszott, és Győrbe vitte a pénzt „az ügyvezetőknek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik