Pénzügy

FOE: százmilliárdos a veszteség a következmények nélküli cégmegszüntetések miatt

Az új csődtörvény megalkotását és a Fizetésképtelenségi Szakmai Kamara létrehozásával, a kamarává alakulást tartja legfontosabb feladatának az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Felszámolók Országos Egyesülete (FOE).

A FOE közgyűlésén Somogyi Ferenc elnök kifejtette: a gazdaság megtisztulásához meghatározó lépés lenne, ha ismét bűncselekménynek számítana a könyvelési anyagok át nem adása, vagyis az irathiány, valamint a cégek kényszertörlése a cégtörvényből visszakerülne a csődtörvénybe. Mert a jelenlegi rendszer, a következmények nélküli cégtörlések – amelynek száma évente 20- 25 ezer között állandósul és folyamatosan újratermelődik –, becslésük szerint mintegy százmilliárd forinttal rövidítik meg a nemzetgazdaság szereplőit, legnagyobb részben az államkasszát.

Az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának vezetője dr. Szabó Imre professzor, a FOE céljaival egyetértve kifejtette: a Jogakamédia az általa szervezett kötelező felszámolói továbbképzéssel is hozzájárul a szakmai munka erősítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik