Pénzügy

Naponta 34 milliót kellene elverni a SZÉP-kártyákról

szép-kártya (Array)
szép-kártya (Array)
Mintegy 2,7 milliárd forintnyi 2014-es, idén lejáró feltöltést kellene felhasználniuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) birtokosainak. Erre még két és fél hónap áll a rendelkezésükre. Ez azt jelenti, hogy naponta mintegy 34 millió forintot kellene költeniük május végéig. A bank arra buzdítja a kártyabirtokosokat, hogy ellenőrizzék az egyenlegeiket és ne várjanak az utolsó pillanatig.

A jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében a Széchenyi Pihenőkártyákra utalt juttatások érvényessége a feltöltést követő második év május 31-én lejár. Idén ez a 2014-es juttatásokat fogja érinteni. Azoknak a kártyabirtokosnak, aki nem használták fel a korábban kapott összegeket, még 11 hét áll a rendelkezésükre, hogy elköltsék a mintegy 2,7 milliárd forintnyi feltöltést a több mint 27 000 elfogadóhelyen. A májusi határidőt követően ezek a juttatások lejárnak és a kártyabirtokos számára elvesznek. Érdemes tehát időben lépni.

Kuhárszki András, a bankszámla főosztály igazgatója arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztrálják kártyájukat a kibocsátó honlapján, ahol egyszerűen ellenőrizhetik tranzakcióikat, illetve nyomon követhetik  lejáró egyenlegük alakulását.

A bank SZÉP-kártyájának népszerűségét mi sem igazolja jobban, mint hogy a 2014-es juttatások 95 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok. Azonban még mindig sokan vannak, akik nagyobb, akár százezer forint feletti összeget hagytak a három alszámlájuk valamelyikén. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatig halogatják ezeknek a juttatásoknak a felhasználását. Ez nem szerencsés, mert ilyenkor szokott beragadni a felhalmozott összeg, ami a kártyabirtokos számára május 31-e után elvész. Mindenkit arra buzdítunk, hogy regisztrálják kártyájukat a honlapunkon, ellenőrizzék, van e még két évvel ezelőtti feltöltésük, és ha igen, akkor használják fel még a határidő előtt – tette hozzá.

Az OTP Bank arra számít, hogy a közelgő két hosszú hétvége, – a március 15-i és a húsvéti – alatt csökkenni fog a lejáró egyenlegek összege, hiszen a költési adatok is folyamatosan igazolják, hogy a SZÉP-kártya a családi pihenések egyik nélkülözhetetlen eszközévé vált. A tavalyi, többnapos ünnepek alatt összesen 4 milliárd forintot is meghaladó összeget használtak fel a kártyabirtokosok. A legnagyobb kibocsátó idén is szeretné felhívni a családok figyelmét, hogy ne hagyják otthon a SZÉP-kártyájukat, akár wellnesspihenésre, akár állatkerti kirándulásra vagy éppen közös cukrászdázásra indulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik